MOVE ACCU

Accu 12 Volt 40 Ah - MOVE MPX 34-12 - Scootmobiel - Rolstoel

Artikelnummer: MPX 34-12
Vorige Artikel 7 van 27 Volgende
€ 189,00 € 162,00 (inclusief btw)

VRLA 12 volt 40 Ah accu van het merk MOVE MPX 34-12

Move accu AGM, deze batterijen zijn uitstekend geschikt voor gebruik in applicaties die veelvuldig geladen en ontladen worden. Dit wordt cyclische gebruik genoemd.

Het zijn gesloten, onderhoudsvrije batterijen die een groot aantal laad cycli kunnen maken waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor toepassingen zoals rolstoelen, golfcaddies, scootmobielen enzovoorts.

Elektrische hulpmiddelen zijn niet meer weg te denken uit ons moderne straatbeeld. Ze dragen er allemaal toe bij dat een grote groep mensen mobiel zijn en blijven ondanks een lichamelijke beperking. De accu’s voor deze hulpmiddelen zijn een belangrijke schakel in dit geheel. Zonder goede accu’s betaat er geen betrouwbare mobiliteit.

Met MOVE kunt u vertrouwen op een goede mobiliteit. MOVE accu’s zijn er in diverse afmetingen. Ze worden geproduceerd onder strenge kwaliteitseisen. En vanzelfsprekend op een verantwoorde manier voor mens en milieu.

MOVE accu’s zijn onderhoudsvrij.


LET OP !!! vervang altijd 2 accu's tegelijk! 

LET OP !!! Indien u een andere capaciteit accu plaatst zorg dan voor de juiste lader bij deze accu. 


Prijsuitleg:

 • Standaartprijs = Zelf accu's plaatsen (levertijd ± 2 a 3 dagen)
 • Door ZHON Zorgwinkel laten plaatsen in de winkel in Best = + € 25,- p/a (levertijd ± 2 a 3 dagen)
 • Door ZHON Zorgwinkel laten plaatsen bij u thuis in NL (afspraak nodig) = + € 55,- p/a

 • Merk : MOVE
 • Type accu : AGM Loodaccu
 • Soort gebruik : Semi Tractie, Cyclisch
 • Voltage : 12 Volt
 • Capaciteit: 40Ah
 • Afmetingen: 196 x 131 x 160 mm +/- 2mm
 • Oriëntatie : Staand / Liggend
 • Aansluiting : Insert M6 (6mm)
 • Positieve elctrode : Grids
 • Temperatuurbereik ⁰C : -15 ⁰C tot + 50 ⁰C
 • Zelfontlading : Tijdens opslag bij 20 ⁰C herladen na uiterlijk 6 maanden. - Bij hogere temperatuur kortere tijd interval noodzakelijk
 • Design Floating Life : 5 jaar bij 20 ⁰C
 • Gewicht ca. : ca. 11000 gram
 • Garantie : 12 maanden op materiaalfouten, niet op capaciteit


Download hier de specificaties van deze accu.

 


 

Accu's

Bij ZHON Zorgwinkel kunt u ook terecht voor de beste accu's voor uw scootmobielen.

Wij adviseren u de beste keus voor uw scootmobiel en plaatsen deze ook voor u.

WELKE ACCU VOOR SCOOTMOBIEL?

De scootmobiel rijdt op elektriciteit en haalt deze uit accu’s die in de scootmobiel zitten. Accu’s kunnen een beperkte hoeveelheid energie leveren, waarna ze weer opgeladen moeten worden. Er zijn verschillende soorten accu’s, van verschillende kwaliteit en met verschillende vermogens. Welke accu past het beste bij jouw behoefte?

SOORTEN ACCU VOOR DE SCOOTMOBIEL

Over het algemeen heb je twee soorten accu’s voor de scootmobiel: een AGM accu (Absorbed Glassmat) en een GEL accu. Beide accu’s zijn zogeheten gel-accu’s en vallen in de categorie: ‘droge accu’. Het zijn normale loodaccu’s waarbij het vloeibare accuzuur is vervangen door een accuzuur op gelbasis. Het voordeel hiervan is dat de accu in elke gewenste positie geplaatst kan worden zonder rekening te hoeven houden met kans op lekkage van het accuzuur. Een droge accu gaat onder normale omstandigheden veel langer mee dan een ‘gewone’ accu. Dat kan wel oplopen tot drie maal langer. Het verschil tussen een AGM en GEL accu zit met name in de kwaliteit.

AGM EN GEL ACCU

In AGM accu’s wordt het elektrolyt op zijn plaats gehouden door middel van een scheidingsvlies. Deze accu’s worden dan ook wel vliesaccu’s genoemd. Het vlies bestaat uit een matje van glasvezel en werkt als een spons. De werking is gebaseerd op de capillaire eigenschappen van het vlies. De accu’s kunnen worden uitgevoerd met zeer dunne scheidingsvliezen, waardoor de interne weerstand laag is. Dat betekent dat bij een kleine omvang een hoog vermogen kan worden bereikt, waardoor dit type een ideale accu is voor veel diverse toepassingen.

Bij een GEL accu worden bepaalde siliconensamenstellingen aan het zuur toegevoegd.  Hierdoor verandert het elektrolyt in een geleiachtige substantie die niet kan lekken. Het zuurstofgas maakt kanaaltjes in de gel, lopen de van de positieve naar de negatieve plaat. Daar komt het in contact met het waterstofgas en recombineert het tot water. GEL accu’s hebben een uitstekende capaciteit; ze zijn door de hogere zuurweerstand ook geschikt als startaccu. GEL accu’s kunnen ook nog goed functioneren bij een te hoge ontlading, d.w.z. wanneer accu is ontladen tot 20% van de nominale capaciteit. De zuurwaarde in de GEL accu is lager en daardoor kan deze accu meer ladingen hebben gedurende de levensduur dan de AGM.

WELKE ACCU IS BETER VOOR JOUW SCOOTMOBIEL?

Dat is helemaal afhankelijk van wat je nodig hebt. De GEL accu is over het algemeen wat duurder in aanschaf dan de AGM accu. Op de langere termijn is de GEL accu wel beter dan de AGM accu, omdat hij langer méér ladingen kan verdragen. De levensduur van je accu is daarnaast weer afhankelijk van het gebruik van de scootmobiel en de laadfrequentie. Overigens zegt de prijs van een accu alléén weer niets over de actieradius: je rijdt op een AGM accu dezelfde afstand per rit als op een GEL accu. Heb jij de scootmobiel alleen nodig voor kortere ritten, dan is de capaciteit jouw accu (de actieradius, oftewel hoever kun je rijden op een volgeladen accu?) minder belangrijk.

En zo zie je dat je veel vragen moet beantwoorden om tot de conclusie te komen welke accu voor jouw situatie het meest geschikt is. Laat je bij de aanschaf van een scootmobiel of nieuwe accu goed informeren, maar beried je dus ook zelf goed voor. Anders koop je wellicht een accu die niet past bij jouw situatie en geef je misschien te veel geld uit.

Kijk bij het uitkiezen van de juiste accu naar de capaciteit welke wordt uitgedrukt in ampère uren (Ah). Zonder helemaal in de techniek te duiken, komt het erop neer dat hoe meer ampère uren jouw accu leveren kan, des te verder jij kan komen met jouw scootmobiel. Onderstaand schema geeft een beetje inzicht in wat je kunt verwachten aan te rijden kilometers:

 • 0 Ah t/m 8Ah        : *
 • 10 Ah t/m 22 Ah   : circa 12 – 24 kilometer
 • 23 Ah t/m 40 Ah   : circa 24 - 35 kilometer
 • 41 Ah t/m 75 Ah   : circa 35 - 50 kilometer
 • 76 Ah t/m 100 Ah : circa 50 - 70 kilometer

De eerste groep accu's zijn te zwak om te gebruiken in een scootmobiel. De tweede groep (10-22 Ah) vindt je vaak in opvouwbare scootmobielen. Deze worden over het algemeen gebruikt voor kleine ritjes. De andere groepen vindt je terug in de grotere scootmobielen.

Let bij het aanschaffen van een nieuwe accu voor jouw scootmobiel er wel op dat de nieuwe accu qua formaat past in jouw scootmobiel. En niet elke oplader is geschikt voor elke accu. Zo kan het dus zijn dat je ook een nieuwe oplader moet kopen voor jouw nieuwe accu.

TIPS VOOR EEN LANGERE LEVENSDUUR VAN DE ACCU

 • Rijdt de accu bij voorkeur niet helemaal leeg.
 • Laadt de accu op in een droge ruimte en bij een niet te lage tempereatuur (minimaal +10 graden Celsius).
 • Laadt de accu elke nacht op: ongeacht je gebruik van die dag. De druppellader zorgt ervoor dat de accu nimmer ‘overladen’ wordt. 

Ophalen in onze zorgwinkel in BestZHON Zorgwinkel is de online zorgwinkel van Nederland.

Bij ons vindt u de beste keus in rollatorsrolstoelenscootmobielenstaopstoelen en relaxfauteuils, hulpmiddelen in en om het huis, slechtziend en slechthorend producten. Wij hanteren eerlijke prijzen met de daar bijhorende service. 

ZHON is niet enkel een onlineshop waar internet mee vol staat, maar ook een mooie fysieke showroom in het hartje van Best.

Zoekt u een hulpmiddel en staat deze niet op onze website? Bel ons dan op 0499-377173 even, want de kans is groot dat wij het product kunnen leveren.

Heeft u stukken aan uw hulpmiddel? Kom dan gerust langs of neem contact op en wij gaan uw helpen.

ZHON Zorgwinkel heeft tevens met regelmatigheid gebruikte hulpmiddelen, scootmobielen, rolstoelen en rollators, maar ook mooie actie's en showroommodellen. Dus check met regelmaat onze website bij SUPERDEALSde Sta-op-stoel Specialist van Best & omstreken.

Op uw gemak testen, geen agressieve verkoop, maar degelijk advies met de daarbij horende service. Van een handbediende relaxtfauteuil tot een moderne sta-op stoel met alle gemakken voorzien. Betaalbare senioren relaxstoelen. Wilt u een op maat bank bij uw stoel? Geen probleem bij ons. 

Bij De Staopstoel-Specialist bent u op het juiste adres voor een seniorenstoel met opstahulp.

Maar ook voor een heerlijke  klassiek of moderne relaxfauteuil zonder een sta-op hulp. Enkel de beste merken zoals Doge-CollectionHukla DS-Meubelen waar kwaliteit en service voorop staat zoals bij de Staopstoel-Specialist ✔️

Uw handbediening, accu of motor kapot van uw Doge-CollectionHukla DS-Meubelen?

De staopstoel-specialist kan u helpen met de levering of plaatsing van het nieuwe onderdeel. Neem contact met onze servicedienst.


ZHON Zorgwinkel | De StaOpStoel Specialist

Klik hier voor de adresgegevens van onze showroom >

Best, Nederland

Klantenservice: 0499-377173

www.zhon.nl - www.zorgwinkelbest.nl - www.staopstoel-specialist.nl - www.druppelbril.nl - www.comfortstoel.nl

 

Openingstijden:

Dinsdag t/m Zaterdag van 10:00 t/m 17:00 uur

Check de contactpagina voor gewijzigde openingstijden tijdens speciale en/of nationale feestdagen

 

Specificatie Omschrijving
Lengte 19 cm
Breedte 13 cm
Hoogte 16 cm
Type accu 34 Ah 12V AGM
Accu fabrieksgarantie 12 maanden op materiaalfouten, niet op capaciteit
Totale gewicht 11 kg
Merk MOVE

 

© 2015 - 2022 ZHON - Zorg Hulpmiddelen Outlet Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel