Sorteer op

Elektrische step

Benvenuto a TRENDIAMO e-steps!

Oftewel: welkom bij TRENDIAMO e-steps. Hou jij van fun en Italiaans design? En maak je het jezelf graag gemakkelijk? Dan is een e-step van TRENDIAMO écht iets voor jou. De elektrische steps van TRENDIAMO zien er fantastisch uit en bieden je veel comfort. Maak het jezelf gemakkelijk en have fun op je eigen e-step! Bestellen is heel eenvoudig.

Fun waar jij het wilt
Elektrische steps van TRENDIAMO zijn leverbaar in drie super gave modellen. Met de stoere Off-Road en super snelle City beleef je alle fun op afgesloten terreinen. De TRENDIAMO Country beschikt over een ECC-goedkeuring. Met deze elektrische step mag je dus ook op de openbare weg!


TRENDIAMO E-STEPS

  • Italiaanse design
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Inklapbaar
  • Schijfremmen voor en achter
  • Inclusief 2 jaar garantie

Enjoy your e-ride!

Of je nu gaat voor de TRENDIAMO Country elektrische step met ECC-goedkeuring of de Off-Road of City-variant, fun bieden ze alle drie. Gebruiksmogelijkheden zijn er volop, ook voor de Off-Road en City-modellen, waarmee je niet op de openbare weg mag. Denk aan de tuin, camping, haventerrein, bedrijventerrein, sportterreinen, paddock, afgesloten evenementen, magazijnen, beursgebouwen etc. Vraag wel even toestemming aan de eigenaar.

Dit zijn de TRENDIAMO-ambassadeurs

De oorsprong van TRENDIAMO ligt in de combinatie van liefde voor paardensport, Italië en steps. Die bijzondere combinatie heeft geleid tot de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige elektrische steps met Italiaanse styling. Wij zijn er gek op, maar niet alleen wij.

 

Maak kennis met onze ambassadeurs.

Brit van Rijswijk.

Leeftijd 16  jaar
Pony:  Tigersun (Kantjes Carlando, 15 jaar)
In 2017 6x internationaal gestart CCIP2*
EK 2017  10de plaats
Nederlands Kampioen klasse D-Z  2017

 

Michelle Swinkels

Leeftijd 16  jaar
Snow (Conamara 10jr)
Hannelot Blue (Plot Blue – Quatro) 8jr
2019 CCIP* Varseveld 2nd place with Snow
2019 CCIP** EC Strzegom Snow 5th with team
2019 CCIP** Marbach 3e place team Competition Snow
2019 CCIP** Oudkarspel 3e place with Snow
2018 CCIP** EC Bishop-Burton With snow
In 2018 CCIP** Oudkarspel 14e With snow

Kristy Snepvangers

Leeftijd 13  jaar
Pony: Milstream’s Robin Hood, Milstreams’s Chanel, Rathcline dream
CCIP**
2017 Brabants Kampioen in Klasse Z en M
2017 EK Eventing 17e
2017 NK 3e in M en Z
2016 NK 1e in klasse M en 3e in klasse Z

Tessa van Hemert

Leeftijd 14 jaar

Noordhof’s Suprise
Alisia (v. Orlando) 8-jarige merrie
Dirano du Bios, 9-jarige palomino

Tessa zit momenteel met Noordhof’s Suprise in het Nederlandse B-kader. Met Alisia heeft ze haar eerste kader score behaald en hoopt ze ook opgenomen te worden in het Nederlandse kader. Met Dirano du Bios wil Tessa dit jaar ook gaan deelnemen aan de kadervormingswedstrijden en ook internationaal gaan starten.

Beste resultaten 2019:

  • Brabants Kampioen Z2, 73.8%
  • 3e Indoor Brabant Z2, 73.04%
  • 4e Nederlandse Kampioenschappen Z2, 72%
  • 4e CDI Zeeland Z2, 70.45%
  • Winnaar kür op muziek CDI Hagen, 74.5%

Dit wil je vast nog even weten

Je wilt vast nog van alles weten over de elektrische steps van TRENDIAMO. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Mag ik met mijn elektrische step op de openbare weg?
Volgens de Nederlandse en Belgische verkeerswet valt de gemotoriseerde step onder de snor- en bromfietsen en moeten ze zijn goedgekeurd voor de openbare weg. Op dit moment heeft alleen de TRENDIAMO Country een EEC-goedkeuring. Bij een goedgekeurde step is een goedkeuringsnummer in het frame geslagen.

In België zijn elektrische steps wel toegestaan op de openbare weg als voortbewegingstoestel (max. 18 km/uur).

Waar moet ik met mijn goedgekeurde step rijden?
Wettelijk gezien rijd je op een snorfiets, dus je dient je te houden aan de verkeersregels die voor dit vervoermiddel gelden. Deze zijn hetzelfde als voor een fiets.

Wat heb ik nodig om met mijn goedgekeurde step op de openbare weg te mogen?
Ten eerste heb je een bromfietsrijbewijs of een rijbewijs voor auto of motor (NL) nodig. Vanaf 16 jaar mag je op een brom- of snorfiets rijden met een bromfietsrijbewijs. Als je een auto- of motorrijbewijs hebt heb je geen bromfietsrijbewijs nodig.

Naast een rijbewijs heb je (minimaal) een WA-verzekering nodig. Dat geldt voor iedere brom- of snorfiets. WA wil zeggen Wettelijke Aansprakelijkheid. Als verzekerde ben je gedekt voor de schade door ongevallen, die je veroorzaakt. De verzekeringskosten voor onze producten zijn zeer laag; ca. € 50,- per jaar. Onverzekerd rijden op een brom- of snorfiets is verboden.

Wat kan er gebeuren als ik zonder bromfietscertificaat of rijbewijs rijd (NL)?
Dan ben je strafbaar en riskeer je een forse geldboete. Bovendien loop je een reële kans, dat je verzekeringsmaatschappij eventuele schade niet dekt. In feite ben je dus niet verzekerd.

Wat kan er gebeuren als ik zonder WA-verzekering op een goedgekeurde step rijd?
Onverzekerd rijden op je step kan bij het veroorzaken van een ongeval grote gevolgen hebben voor de rest van je leven. De schade is niet gedekt en kan in principe in lengte van jaren op jou verhaald worden. Aangezien er een kenteken op snor- of bromfiets zit, krijg je overigens automatisch een boete als je snor- of bromfiets niet verzekerd is. En die is een stuk hoger dan de kosten van een verzekering!

Wat kan er gebeuren als ik met een niet goedgekeurde motorstep wordt aangehouden?
Dat ligt aan de agent die je tegenkomt. Je step kan onmiddellijk in beslag worden genomen of je voert een prettig gesprek en rijdt lachend weg (en alles hier tussenin). De politie is niet altijd op de hoogte van de regels omtrent elektrische steps, maar wij zijn er duidelijk in: zonder RDW- of EEC-typegoedkeuring mogen ze niet op de openbare weg!

Als ik een zadel op mijn (niet goedgekeurde) step zet, mag ik er dan wel mee op de openbare weg?
Nee, dat mag niet. Zolang een gemotoriseerde step geen typegoedkeuring heeft, mag deze gewoon niet op de openbare weg. Ook niet met een zadel of verlichting of wat dan ook.

Hoe weet ik of mijn step een typegoedkeuring heeft?
Als je een step van ons koopt, maken we je dat meteen duidelijk. Een goedgekeurd model is zeker een voordeel, ten opzichte van de niet goedgekeurde modellen. Omdat typegoedkeuring een kostbare aangelegenheid is, zijn goedgekeurde steps wel duurder. Een goedgekeurde step krijgt een kenteken, zodat je ermee op de openbare weg mag. Let altijd goed op het typegoedkeuringsnummer, dat in het frame is geslagen en begint met de letter ‘e’.

Hoe krijg ik een typegoedkeuring op mijn step?
Eigenlijk hoef je hier niet aan te beginnen, want het kost je veel geld en tijd. Met alleen een zadel en verlichting ben je er niet. Typegoedkeuring is eigenlijk alleen interessant voor fabrikanten en importeurs. Als er (eenvoudig) een typegoedkeuring op zou kunnen, dan had de fabrikant of importeur dit allang gerealiseerd.

Wil je er toch meer over weten, informeer dan bij de RDW. Waarschijnlijk is het makkelijker (en uiteindelijk goedkoper) om een kant-en-klare goedgekeurde gemotoriseerde e-step bij ons te kopen.

Waar mag ik rijden met een niet goedgekeurde step?
Overal, behalve op de openbare weg. Denk aan eigen terrein zoals de tuin, camping, haventerrein, bedrijventerrein, sportterreinen, paddock, op afgesloten evenementen, in het magazijn, in beursgebouwen etc. Mits je toestemming hebt van de eigenaar uiteraard.

Mag ik met mijn niet goedgekeurde gemotoriseerde step in het buitenland op de openbare weg?
In sommige Europese landen is een gemotoriseerde step toegestaan op de openbare weg of doen ze er niet moeilijk over. In Italië bijvoorbeeld, krijg je over het algemeen geen problemen met de politie. Deze informatie hebben wij gekregen van klanten. Of het altijd zo is, kunnen we niet garanderen. Ook kun je hier geen rechten aan ontlenen. Wij adviseren je om altijd navraag te doen bij lokale autoriteiten.

Hoe oud moet ik zijn om op een niet goedgekeurde step te rijden en moet ik een helm op?
Dat maakt niet uit, zolang je maar niet op de openbare weg rijdt. Voor je eigen veiligheid raden wij altijd goede beschermende kleding en eventueel een helm en andere lichaamsbescherming aan. Maar verplicht is dit niet, je rijdt tenslotte op eigen terrein.

Waar kan ik mijn goedgekeurde e-step verzekeren?
U kunt deze bij ons verzekeren bij aankoop.

Kan ik mijn niet goedgekeurde e-step verzekeren?
Misschien lukt het je om een niet goedgekeurde step bij een verzekeringsmaatschappij te verzekeren. De waarde van deze verzekering valt binnen Nederland in ieder geval te betwijfelen, want je voldoet niet aan de algemene voorwaarden. Je bent dan ook ‘vogelvrij’ als je schade veroorzaakt. De verzekering kan met de ‘groene kaart’ wél bruikbaar (of zelfs verplicht) zijn in landen waar niet goedgekeurde motorsteps worden toegelaten op de openbare weg.

 

© 2015 - 2022 ZHON - Zorg Hulpmiddelen Outlet Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel