per pagina
Sorteer op
    46 - 60 van 61 resultaten

Rollators

Kwaliteit lichtgewicht rollator kopen voor de beste prijs

Een lichtgewicht rollator is gemaakt van carbon of aluminium, waardoor hij niet zo zwaar is maar toch heel stevig. Lichtgewicht rollators zijn over het algemeen rollators van minder dan 8 kg met de lichtste van maar 4,8 kg.

Een lichtgewicht rollator is een goede keuze voor een rollator die voldoende steun biedt maar die u ook zonder al te veel kracht kunt gebruiken. Denk vooral aan bijvoorbeeld het tillen in een auto. Wanneer de rollator licht van gewicht is zal deze handeling veel makkelijker gaan dan bij een zwaarder model.

Let daarbij op kwaliteit van merken want die is uiteindelijk van belang daar het een veiligheidsproduct is.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een lichtgewicht rollator?

Een lichtgewicht rollator heeft veel voordelen. Een paar belangrijke en wellicht voor de hand liggende voordelen zijn:

  • Licht van gewicht, daarom dus makkelijk(er) te tillen
  • Voortbewegen (draaien) gaat soepeler
  • Het inklappen gaat makkelijker

Er zijn nog diverse andere voordelen, maar dit zijn belangrijke punten om een lichtgewicht model te overwegen.

Lichtgewicht rollator voor uzelf of iemand anders?

Een lichtgewicht rollator is gemaakt van lichtgewicht materiaal zoals aluminium of carbon, waardoor hij weinig weegt maar niettemin heel stevig en veilig is. Hierdoor kunt u de rollator met weinig moeite voort duwen, eenvoudig opvouwen en meenemen. Handig wanneer u er bijvoorbeeld dagje op uitgaat met de auto of het openbaar vervoer. U hoeft nooit bang te zijn dat de rollator té licht is; alle lichtgewicht rollators zijn uitgebreid getest en veilig bevonden. Ook als u bijvoorbeeld op de rollator gaat zitten dan glijdt de rollator echt niet weg.

De verschillen bij lichtgewicht rollators

De lichtgewicht rollator kan in verschillende situaties gebruikt worden. Daarom is het belangrijk om uzelf het volgende af te vragen:

  • Ga ik de rollator binnen en/of buiten gebruiken?
  • Ga ik hem opvouwen en/of optillen of doet iemand anders dat voor mij?
  • Heb ik last van evenwichts-/balansproblemen en/of ben ik niet meer sterk in de armen en/of handen?

Hieronder gaan we puntsgewijs in op de vragen, zodat u voor uzelf de perfecte lichtgewicht rollator kunt uitkiezen.

Binnen en/of buiten gebruik

Het eerste onderscheid is het binnen- of buitengebruik: gebruikt u de rollator alleen binnen of ook buiten? Er zijn namelijk binnenrollators die specifiek voor binnengebruik zijn. Deze rollators zijn wendbaar en hebben wielen die uw vloer binnenshuis niet beschadigen. Alleen mag u met deze rollators niet de straat op, daarvoor bieden de kleine wielen te weinig stabiliteit. Indien u met de lichtgewicht rollator ook naar buiten wilt, dan kunt u kiezen voor de andere rollators. Deze rollators kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Makkelijk opvouwen en optillen

Een ander punt van onderscheid is de techniek waarmee u een rollator op kunt vouwen.

  • Standaard: voorste wielen komen naar de achterste wielen bij het vouwen
  • Kruisframe: zijwielen komen naar elkaar toe (meest voorkomend bij lichtgewicht rollators)

De standaard opvouwtechniek is de meest gangbare techniek. Alleen is dit wat lastiger voor iemand die last heeft van evenwichts-/balansproblemen. Voor deze methode heeft u namelijk twee handen nodig en als de voorste wielen naar achteren gaan, verandert uw zwaartepunt mee. U moet bij elke centimeter van het opvouwen meer rechtop gaan staan om te compenseren.

Wanneer u een rollator met kruisframe opvouwt dan verandert alleen het zwaartepunt van de rollator, en u heeft vaak maar één hand nodig. U trekt namelijk simpel aan een hendel op de zitting en de lichtgewicht rollator vouwt zich dankzij het systeem zich zelf op.

Meenemen in de auto

Als u de rollator veel gaat meenemen in de auto of het OV, dan is elke gram lichter meegenomen. Logisch, want u hoeft minder te tillen. Maar het is ook belangrijk of de rollator wel in uw auto past. Een rollator neemt namelijk veel ruimte in, en die heeft een auto niet altijd. Bekijk daarom bij het product ook het opgevouwen formaat (de opgevouwen afmetingen worden vaak gecommuniceerd). Heeft u een grote auto? Dan hoeft u zich hier in ieder geval geen zorgen over te maken. Bij de kleinere modellen kan het handig zijn om voor de zekerheid even te meten, maar in 99% van de gevallen past de rollator er uiteindelijk altijd wel in. Bij een wat kleinere auto kan het voorkomen dat de hoedenplank even moet worden verwijderd.

Meenemen in het Openbaar Vervoer

De lichtgewicht rollator gaat altijd mee in het OV. Wel moet u hem kunnen optillen in de bus of trein. Daarom is het handig om te kijken of de lichtgewicht rollator een stoephulp heeft waarmee u de rollator simpel kunt kantelen en hem zo de bus, trein enzovoort in rijden. Zo hoeft u hem niet op te tillen. Als de rollator geen stoephulp heeft, moet u nagaan of u hem net als bij de auto met twee handen kunt optillen. Vaak is dit één hand bij het frame en één hand onder de opgevouwen zitting.

Evenwichts-/balansproblemen of niet zo sterk meer

Indien u zich bij het staan al wat onzeker voelt dan raden wij direct een kruisframe rollator aan. Zeker als u ook nog last heeft van uw handen. Deze luxere rollators zorgen voor een stabiele loop en het opvouwsysteem is lekker licht. De rollator vouwt zich (bijna) zelf op. U hoeft daarom niet bang te zijn om te vallen en u heeft ook weinig kracht nodig in de handen. Tegenwoordig zijn de meeste rollators voorzien van een dergelijk frame. Vroeger was dit anders, maar tegenwoordig moet je goed zoeken voor het ”oudere” frame. Vaak zijn de traditionele (stalen) zwaardere modellen nog voorzien van een dergelijk klapframe.

ZHON Zorgwinkel bied nieuwe & regelmatig gebruikte rollators voor hulpbehoevende mensen zoals ouderen of mindervaliden.

Nog meer over rollators

Een rollator is een hulpmiddel dat mensen ondersteuning biedt bij het lopen en mobiliteit. Het heeft verschillende voordelen, waaronder:

  1. Verbeterde mobiliteit: Een rollator kan mensen helpen die moeite hebben met lopen of die hun evenwicht willen verbeteren. Het biedt stabiliteit en ondersteuning, waardoor mensen gemakkelijker en veiliger kunnen bewegen.

  2. Onafhankelijkheid: Met behulp van een rollator kunnen mensen langer zelfstandig blijven en hun dagelijkse activiteiten uitvoeren. Het stelt hen in staat om te blijven lopen en deel te nemen aan sociale en recreatieve activiteiten, zonder volledig afhankelijk te zijn van anderen.

  3. Veiligheid: Een rollator is ontworpen met functies zoals remmen en stabiliteitssteunen, waardoor het een veiligere optie is dan het gebruik van bijvoorbeeld een wandelstok. Het minimaliseert het risico op vallen en biedt een gevoel van stabiliteit en evenwicht.

  4. Verlichting van fysieke belasting: Een rollator helpt mensen om hun gewicht te verdelen en vermindert de belasting op gewrichten, spieren en botten tijdens het lopen. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met aandoeningen zoals artritis of blessures.

  5. Comfort en gemak: Rollators zijn vaak voorzien van handige functies, zoals een zitje, een boodschappenmandje en verstelbare handvatten. Dit biedt gebruikers comfort en gemak, waardoor ze kunnen rusten wanneer ze moe zijn en kleine voorwerpen kunnen dragen zonder extra inspanning.

  6. Sociale interactie: Het gebruik van een rollator kan mensen in staat stellen om actief deel te nemen aan sociale activiteiten, zoals wandelen in parken, boodschappen doen of deelnemen aan groepsactiviteiten. Dit kan de kwaliteit van leven verbeteren en gevoelens van isolatie verminderen.

Het is belangrijk op te merken dat de voordelen van een rollator afhankelijk zijn van de individuele behoeften en omstandigheden van elke persoon. Het is raadzaam om met een zorgverlener te overleggen om te bepalen of een rollator geschikt is en welk type het meest geschikt is voor specifieke behoeften.

 

Ook bent u op de juiste plek voor service en onderhoud, of onderdelen en accesoires van uw rollator.

Heeft u vragen over rollatoren?

Klik hier voor de antwoorden en neem anders gerust contact op met onze klantenservice.

 

© 2015 - 2024 ZHON - Zorg Hulpmiddelen Outlet Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel