per pagina
Sorteer op
 • Able2

  Neo G Polsbrace
  Neo G Polsbrace

  NEO G"! Orthopedische ondersteuning Deze exclusieve neopreen braces zijn speciaal ontwikkeld voor preventief, ondersteunend en revaliderend gebruik door middel van unieke variabele compressietechnieken.

  € 24,95
 • Able2

  Neo G Stabiliserende polsbrace
  Neo G Stabiliserende polsbrace

  Deze polsbrace heeft een verwijderbare metalen lepel die op maat gemaakt kan worden. De lepel stabiliseert de pols in de juiste houding. De polsbrace wordt met klittenband om de pols bevestigd.

  € 31,95
 • Able2

  Neo G Tennisarm / golfelleboogband
  Neo G Tennisarm / golfelleboogband

  Helpt bij epicondylitis (tennisarm/ golfelleboog) en andere verstuikingen. Het neopreen materiaal helpt de spieren en gewrichten warm te houden. Inclusief schokabsorberende pad.

  € 27,95
 • Able2

  Neo G Elleboogbrace
  Neo G Elleboogbrace

  Deze brace biedt compressie, opwarming van gewrichten en spieren zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Geschikt voor acute en chronische schouderklachten, bursitis, myositis, tendinitis, subluxatie en revalidatie.

  € 31,95
 • Able2

  Neo G Rugband
  Neo G Rugband

  Deze brace bestaat uit één band die om het middel bevestigd wordt. Ideaal bij centrale rugpijn en/of pijn die doordringt tot aan de billen. Ontwikkelt om ongewenste draaiende bewegingen te verminderen.

  € 41,95
 • Able2

  Neo G Rugband met baleinversteviging
  Neo G Rugband met baleinversteviging

  Het verschil met de rug support zijn de 4 baleinen die in dit model verwerkt zitten. Daarnaast wordt een extra elastische band meegeleverd die op de band bevestigd kan worden voor extra compressie.

  € 62,95
 • Able2

  Neo G Kniebrace open
  Neo G Kniebrace open

  Deze knie support is voorzien van een opening met gestikte ronding wat extra ondersteuning geeft rondom de patella. Dit hoge ondersteuningsniveau beperkt de beweging van de patella en helpt pijnklachten te verminderen.

  € 31,95
 • Able2

  Neo G Kniebrace gesloten
  Neo G Kniebrace gesloten

  Deze knie support biedt compressie, ondersteuning en warmtetherapie zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Ideaal voor kleine pees- en bandletsels, verstuikingen en verdraaiingen. Maximale omtrek 56 cm.

  € 29,95
 • Able2

  Neo G Stabiliserende kniebrace open
  Neo G Stabiliserende kniebrace open

  Deze knie support biedt een hoger niveau van ondersteuning middels 4 verwijderbare metalen spiralen van 24 cm lang. Verhoogt stabiliteit rondom de knie zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

  € 55,95
 • Able2

  Neo G Stabiliserende kniebrace open
  Neo G Stabiliserende kniebrace open

  Deze knie support biedt uitstekende ondersteuning en bescherming bij instabiele mediale en laterale ligamenten, artritis, meniscus blessures, kraakbeenletsel en revalidatie na kruisvormige ligamenten.

  € 62,95
 • Able2

  Neo G Enkelbrace
  Neo G Enkelbrace

  Deze enkel support is ontwikkelt voor normale bescherming, ondersteuning en compressie. Geschikt voor verstuikingen en inspanningen als voor artritis, ligament pijn of andere inversies/ eversies.

  € 31,95
 • Able2

  Neo G Kuit / scheenbeenbrace
  Neo G Kuit / scheenbeenbrace

  Helpt bij verrekkingen, verstuikingen en shin splints (ook wel medial tibial stress syndrome genoemd). Ondersteunt bij blessures aan kuit en scheenbeen tijdens het sporten en het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden.

  € 31,95
 • Able2

  Neo G Patellaband
  Neo G Patellaband

  Helpt bij patellaire tendinitis, instabiliteit en Osgood-Schlatter. Het neopreen materiaal helpt de spieren en gewrichten warm te houden. Inclusief siliconen pad voor extra bescherming, compressie en stabilisatie.

  € 25,95
 • Able2

  Neo G Airflow Elleboog support
  Neo G Airflow Elleboog support

  Unisex, lichtgewicht en slimline ondersteuning past zowel links als rechts
  Ondersteunt bij spierblessures en zwakke spieren en/of gewrichten tijdens sportactiviteiten of werkzaamheden.

  € 23,95
 • Able2

  Neo G Airflow pols en duim support
  Neo G Airflow pols en duim support

  Unisex, lichtgewicht en slimline ondersteuning past zowel links als rechts
  Ondersteunt bij spierblessures en zwakke spieren en/of gewrichten tijdens sportactiviteiten of werkzaamheden

  € 22,95
  1 - 15 van 66 resultaten
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Braces, bandages & ortheses

Alles wat je moet weten over braces, bandages en ortheses

Wat is een brace, orthese of bandage?

Een brace ...
is een hulpmiddel, dat je aanbrengt om een gewricht te ondersteunen. De reden hiervoor kan gelegen zijn in een gebrek aan stabiliteit of stevigheid dan wel pijn of zwelling. ... Verschillende gewrichten kunnen op deze manier ondersteund worden, zoals de enkel, knie, pols, elleboog, schouder, nek en lage rug.

Orthesen ...
geven steun en masseren het gewricht bij elke beweging. Dit stimuleert de doorbloeding en ondersteunt het genezingsproces. Orthesen worden voornamelijk gebruikt als een aangetast gewricht geleiding, stabiliteit of immobilisatie nodig heeft. Stabiele orthesen ontlasten en ondersteunen; functionele orthesen helpen om de beweeglijkheid te herstellen. Er bestaan ook multifunctionele orthesen die kunnen vast of beweeglijk worden ingesteld – afhankelijk van wat jouw therapieplan vereist. 

Bandages ...
bestaan uit een rekbaar, ademend breiwerk met elastische pelotten. Of het nu gaat om het spronggewricht, de knie, de wervelkolom, de hand, de elleboog of de schouder: als uw gewrichten pijn doen, helpen Bandages. Je kan bandages gemakkelijk aantrekken en ze knellen niet.

Hoe werkt een brace en wat doet een brace?
Een goed aangemeten en juist aangelegde brace beperkt bepaalde bewegingen van het gewricht, zonder dat het noodzakelijke bewegingspatroon onnodig wordt beïnvloed. De werking bestaat uit het geven van uitwendige druk (compressie) en mechanische steun.
Wanneer je grote krachten op een gewricht wilt dempen, is een brace hierbij een handig en simpel aan te leggen hulpmiddel. Dit betekent overigens niet dat 100% van de krachten kan worden weggenomen of dat elk nieuw letsel kan worden voorkomen. In de meeste situaties is dat gelukkig wel het geval.
De meest voorkomende gewrichten die worden ondersteund door een brace zijn de enkel, knie, pols, elleboog, schouders, nek en lage rug.

Waar let je het best op bij de aanschaf van een brace?

 • Allereerst is het raadzaam om een bandagist te raadplegen en samen in onze webshop e kijken welke het beste bij uw vraag past

Let daarnaast op:

 • de juiste ondersteuning, passend bij de aandoening en anatomie van het lichaam;
 • een goede afwerking, om irritatie rond de brace te voorkomen;
 • eenvoudig aan kunnen leggen van de brace;
 • optimaal draagcomfort;
 • kies dus voor een brace van hoogwaardige materialen; materiaal met goede vochtafvoer, zodat de huid droog blijft.

Er zijn specifieke braces verkrijgbaar voor ieder gewricht: nekbrace, rugbrace, kniebrace, bekkenbrace, enkelbrace, elleboogbrace, patellabrace, polsbrace, duimbrace, armbrace etc. 

Welke brace heb ik nodig?
Stel jezelf voordat je een brace gaat aanschaffen de vraag waarvoor hij bedoeld is. Ter ondersteuning van dagelijkse werkzaamheden bijvoorbeeld, of juist meer flexibel om mee te kunnen sporten? Kom je er niet uit, dan biedt advies van een therapeut, bandagist, dokter uitkomst.

Veelgestelde vragen over braces, bandages of orthesen:

Het bepalen van de juiste maat van een brace, hoe werkt dat?
Als de maat en pasvorm van een brace niet goed zijn, dan heeft deze geen functie. Het correct meten van de juiste maten is dus van groot belang. Er zijn tevens diverse universele braces die alijd passen en voordelig zijn. Bij de betere braces dient u de meetinstructie te volgen zodat u zeker weet dat u de juiste brace besteld.

Voor welke activiteiten is een brace geschikt?

Je gebruikt een brace bij activiteiten die de kans vergroten op verzwikking en verdraaiing, met zwelling, functieverlies en/of pijn als gevolg. Dit kan zowel in het dagelijks leven als je in je vrije tijd zijn. Bij een wandeling op oneffen loopoppervlak biedt een knie- of enkelbrace bijvoorbeeld de nodige steun. Bij sportactiviteiten worden braces vaak preventief ingezet. Met name sporten waarin veel wordt gedraaid, gekeerd of gesprongen kennen een verhoogd risico op band- en gewrichtsletsel. Een brace is dan een effectief hulpmiddel.

Verslappen spieren door het gebruik van een brace?

Nee, dat is een fabeltje dat we met een simpel rekensommetje kunnen ontkrachten: een doorsnee sporter is drie tot vier uur per week sportief actief. Tijdens deze sportbeoefening wordt bijvoorbeeld een enkelbrace als hulpmiddel gebruikt ter voorkoming van nieuw enkelletsel. Dit betekent niet dat de enkelspieren op dat moment helemaal buiten werking gesteld worden. De rest van de week (buiten het sporten om) worden de enkelspieren zoveel geprikkeld (168 uur min de slaapuren, min vier uur sport, min rustig zitten) dat ze niet zullen verzwakken. Daarbij komt dat de braces functioneel zijn; niet-risicovolle bewegingen worden in grote mate toegestaan, waardoor spieren actief blijven.
Het is overigens wel zo dat een goede brace-fabrikant zijn hulpmiddelen niet zal aanbevelen zonder te wijzen op het grote belang van spiertraining. Na bijvoorbeeld enkelbandletsel dient iedere geblesseerde sporter de enkelspieren te versterken en de coördinatie rondom de enkel te verbeteren. Dus spieroefeningen zijn - naast een brace - sowieso gewenst.

Hoe lang moet ik een brace dragen?

Dat hangt van een aantal factoren af, zoals de persoonlijke situatie, het type blessure, de mate van belasting en de richtlijnen voor de betreffende brace. In de regel wordt een brace voor langere tijd gedragen. Het is raadzaam hierover met een therapeut te overleggen.
Mag ik een brace aanhouden als ik ga slapen?
Nee, ’s nachts mag de brace niet gedragen worden. Het lichaam moet tijdens de slaap volledig kunnen ontspannen.
Wat is het verschil tussen een brace en elastische bandage?
Een brace geeft meer steun dan een elastische bandage. Een bandage is een rekbaar windsel dat wel druk en huidbescherming geeft, maar naar verhouding weinig mechanische steun. Bij een gebrek aan stabiliteit, zoals na een verzwikte knie of enkel, verdient een brace dus de voorkeur.

Hoe lang gaat een brace eigenlijk mee?

Een brace kan voor langere tijd gebruikt en gewassen worden, maar slijt natuurlijk wel door gebruik. De mate van slijtage hangt ondermeer af van het soort brace, de frequentie van gebruik, de vochtproductie en de plaatselijke wrijvingskrachten. Zo slijt een enkelbrace bijvoorbeeld sneller dan een polsbrace. De levensduur van een brace wordt mede bepaald door goed onderhoud. 

Le u op! Een bestelde brace kan niet worden geretourneerd ivm hygiene. 

 

© 2015 - 2024 ZHON - Zorg Hulpmiddelen Outlet Nederland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel